Najnoviji postovi

Proza Dec 17, 2021

Bosanski Vitez - S druge strane štita s ljiljanima

Nama je suludo govoriti o nama. Mi svoje radije zaboravljamo. Mi svoje zanemarimo i gurnemo u ladice koje rijetko otvaramo i rjeđe spominjemo. Tu je i neka ga, radi sebe samo, i neka nam niko ne barće u to. Sve nam je naše golemo i sveto samo ako drugi ustvrdi da nije. I sve ćemo braniti i dizati u nebo samo ako drugi hoće to da uzme.

Pročitaj →
Dunjaluk Nov 02, 2021

Iris

A jutros, i zato sam se i sjetio da ispričam ovu priču, na ulaznim vratima je stajao jedan od tipova iz DHLa i uručio mi tanak pravougaoni paket u kojem je bila posljednja ploča Leonard Cohena. Poklon od njene prve plate, kaže u pismu koje je stiglo uz ploču. Sutradan sam, uz dozu debele nostalgije, sa police izvukao knjigu sa krvavom mrljom na naslovnoj strani, strpao je u kovertu i poslao za Njemačku, a u pratećem pismu napisao tek par Leonardovih riječi:

Pročitaj →
Poezija Aug 20, 2021

Muškarci mog prezimena

Muškarci mog prezimena ne plaču, žene mog prezimena plaču previše. Statistike skromnih mahalskih saznanja pokazuju sljedeće o historiji stabla: one koje ga uzmu plaču nešto više nego li one što se pod njim rode.

Pročitaj →
Saradnje May 24, 2021

TAXI DRIVER

Za vrijeme jedne od onih vožnji u kojim sam pričljiva, raspoložena i vozimo se s jednog kraja grada na drugi – od vozača taksija nisam uspjela izvući ni obično: „Dobro veče“ – pa sam tako sjedila sama u tišini, slušala krčanje radija isprekidano pozivima i maštala o blesavoj vožnji s Winonom Ryder koja je ulogom Corky u filmu „Night on Earth“ vožnju taksija predstavila kao...

Pročitaj →